Zo kom je de kerstdagen ook financieel goed doorNatuurlijk zijn het sfeervolle, fijne dagen die je met vrienden of familie viert. We kennen allemaal het beeld van de grote tafel vol met lachende mensen en de grote gevulde kalkoen in het midden. Stralend kijkt men elkaar aan terwijl er geproost wordt met glazen wijn en kinderchampagne. Maar wat als je beurs wat minder toereikend is en je stiekem een beetje op hebt gezien tegen deze dure decembermaand? In dit blog geven we je tips over hoe je het aan kunt pakken, zodat ook jij januari op een prettige manier starten kunt.

De tips

1. Parkeer je zorgen

Natuurlijk is dat gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar probeer tóch te genieten van deze bijzondere tijd van het jaar. Een tijd waarin het draait om liefde en warmte, en niet om de grootte van de kalkoen op de eettafel. Probeer mooie momenten te maken met elkaar, loop naar buiten voor een frisse neus, ga door het bos en geniet van elkaars aanwezigheid. Dat kost je niets, maar levert je wel wat op…

2. Plan vooruit

Een van de belangrijkste zaken in financieel gezond zijn is vooruit plannen. Probeer daarom in de maanden voor Kerst steeds een klein bedragje opzij te zetten. Al zijn het maar enkele euro’s, dat zijn net die euro’s die voor jouw gezin het verschil kunnen maken tussen gevoel van armoede en nét dat beetje luxe. Hoe klein ook…

3. Laat je niet gek maken

Blijf vooral weg van de sociale media waar uiteindelijk iedereen vooral bezig is met de beste kant van zichzelf te laten zien. Jij weet ongetwijfeld als geen ander dat het leven je soms streken levert. En nee, die vind je niet terug op Facebook of Instagram waar ogenschijnlijk gelukkige mensen zichzelf etaleren. Laat je telefoon voor wat het is, en geniet van je naasten. Die, in het échte leven, gewoon naast je op de bank zitten.

Tot slot…

We houden het kort, want natuurlijk realiseren we ons dat een blog met wat tips jouw financiële zorgen niet op gaat lossen. Wat je wél kunt doen is een goed voornemen maken: pak je financiële zorgen, voor zover je dat nog niet gedaan hebt, bij de kop door een afspraak te maken met een van onze ervaren en gecertificeerde budgetcoaches. Je vindt ze door het hele land, en vaak wil je werkgever ook nog met je meedenken. Benieuwd wat ze voor je kunnen betekenen? Lees het verhaal van Jorg Krijnen, die na een moeilijke periode weer volop in het leven staat.

We wensen je fijne kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!

Kunnen we helpen?