Medewerkers met geldproblemen… Misschien heb jij ook wel eens je vermoedens. Zeker in deze voor veel mensen moeielijke tijden. Maar dan? Hoe leg je je medewerker uit dat jij als werkgever kan helpen, zonder dat je het ongemakkelijk of lastig maakt? Met onze tips én de Week van het geld in het vooruitzicht hou je het luchtig. 

Een medewerker even apart spreken en je vermoedens uiten, kan lastig zijn. Voor beide partijen. Maar het hoeft ook niet altijd op die manier. Is het onderwerp ‘fianciële problemen’ al eens in een breder perspectief besproken op de vloer? Weten de mensen die voor jouw bedrijf werken, waar ze terecht kunnen? Een budgetcoach van Budgetcoach Groep kan tijdens een inloopspreekuur of als gastspreker voor een grote groep medewerkers meer vertellen over hulp bij (beginnende) schulden. Dat gebeurt altijd aan de hand van uit het leven gegrepen voorbeelden. Zo houden we het concreet. Het mooie is dat medewerkers altijd met praktische tips naar huis gaan.

In een halfuurtje wijzer

Mogelijk nog toegankelijker: speedbudgetcoaching. Bij speedbúdgetcoaching gaan een budgetcoach van Budgetcoach Groep en een van jouw medewerkers om de tafel. 30 minuutjes is genoeg voor een goed beeld, naar aanleiding van het maandoverzicht van de medewerker. Onze budgetcoaches weten uiteraard feilloos de zwakke plekken te vinden. Dubbele verzekeringen? Dat onnodige abonnement dat nog steeds doorloopt? Wordt er wel genoeg gereserveerd? Zijn er aparte rekeningen voor vaste lasten en aparte spaardoelen? Met deze praktische handreikingen kan de deelnemer dezelfde dag starten met het mooie doel ‘meer overhouden’.

Misschien weet jij al lang wat wij kunnen betekenen voor je medewerkers. Of kijk anders nog eens op onze website. Maar iemand met geldzorgen heeft veel aan z’n hoofd, concentratie kan dan wat verder te zoeken zijn. Daarom hebben we een animatievideo laten maken waarin we vertellen en laten zién wat we doen. Dat kan de drempel soms net iets lager leggen. Bekijk hier het filmpje of klik op de afbeelding hieronder.

Tip: liever wat concreets om mee te geven, op te sturen of op een centrale plek in je bedrijfspand te leggen? Vraag hier gratis onze flyers en folders aan.

Zij gingen hen voor…

Ook de overheid besteedt, zeker nu, veel aandacht aan werkende Nederlanders met financiële problemen. Op de website komuitjeschuld.nl lees je echte verhalen van echte mensen. Met verschillende achtergronden, situaties en leeftijden. Mensen die soms ook gewoon de dupe werden van tegenslagen of dikke pech hadden. Zij stellen zich open en kwetsbaar op en vertellen uitgebreid hun verhaal. Waar het misging en hoe ze er uiteindelijk weer uitkwamen. Niets is natuurlijk inspirerender dan deze heldenverhalen. Geheid dat ook jouw medewerkers hier hoop uit putten of net dat duwtje in de rug van krijgen.

De Week van het geld

Zoek je nog een goed haakje om ‘financiële problemen’ op de agenda te zetten? De week van 22 tot en met 26 maart staat in het teken van de Week van het geld. Het is alweer de tiende keer dat dit jaarlijks terugkerende initiatief van Wijzer in geldzaken plaatsvindt. Dat geeft meteen aan hoe belangrijk het is dat er aandacht voor is. Dit jaar krijgt de Week van het geld 2021 een geheel online karakter, alle activiteiten vind je hier.

Meer weten?

Ook interesse in ons inloopspreekuur, speedbudgetcoaching of weten welke andere mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn? Kijk op www.budgetcoachgroep.nl of bel ons eens via 088-6220330.

Kunnen we helpen?