De energieprijzen rijzen de pan uit en de gas- en elektrarekeningen zijn voor velen nu al niet meer te betalen. Verwacht wordt dat de energiecrisis nog veel meer mensen met lagere en middeninkomens zal treffen. Onze gratis Financiële Helpdesk is er speciaal voor werkgevers die hun werknemers – in alle privacy – willen helpen bij zorgen om (verwachte) schulden.

Voor veel mensen met financiële zorgen of problemen blijkt de schaamte vaak te groot om iemand in vertrouwen te nemen.

 

Er zijn in Nederland nu al meer dan 600.000 huishoudens met problematische schulden. Dan rekenen we de mensen met schulden die net onder die categorie vallen nog niet eens mee. De extra lasten door de huidige verhogingen – soms zelfs verdubbelingen – van energietarieven zijn voor deze mensen niet te dragen. Er wordt landelijk gevreesd voor een toename van het aantal mensen met schulden.

 

Wat kun jij doen als werkgever?

Gezien het grote aantal huishoudens met problemen, is de kans statistisch gezien groot dat ook jij collega’s hebt die nauwelijks rond kunnen komen. Uit verschillende onderzoeken uit onze branche en uit onze eigen jarenlange ervaringen blijkt dat de schaamte voor mensen vaak te groot is om zelf aan te kloppen bij instanties of laat staan een werkgever. Maar de zorgen neemt de werkgever wél mee naar de werkvloer. Wil je jouw collega’s op een laagdrempelige manier helpen al dan niet anoniem wat aan hun financiële problemen te doen? Dan is de Financiële Helpdesk een mooi eerste vertrekpunt.

 

Anoniem is anoniem

Onze gratis Financiële Helpdesk is er speciaal voor bedrijven én hun medewerkers. Als de stap (nog) te groot is om een leidinggevende of HR-medewerker te vertellen over geldzorgen en vragen naar mogelijkheden, kan een werknemer de financiële problemen voorleggen aan een budgetcoach. Professionele budgetcoaches van Budgetcoach Groep staan je medewerker gratis te woord bij alle vragen over geldzaken. Het 088-nummer is bedrijfsgebonden en de gesprekken privé. Voor werknemers vaak een hele geruststelling. Is er meer hulp nodig? Dan kunnen we een budgetcoach inzetten die het gezin verder begeleidt.

 

Ook voor werkgevers

Onze financiële helpdesk is er ook voor de werkgever. Maak je je zorgen over de gevolgen van de energiecrisis voor je werknemers? Of twijfel je bijvoorbeeld hoe je financiële problemen in je eigen organisatie bespreekbaar maakt? Onze budgetcoaches nemen graag even de tijd om er over te sparren.

 

Ook gratis financieel advies?

De Telefonische Helpdesk is altijd gratis. Ook interesse of weten welke andere mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn? Kijk op www.budgetcoachgroep.nl of bel ons eens via 088-6220330.

Kunnen we helpen?