Jij hebt medewerkers met betalingsproblemen. Dat klinkt nogal stellig, dat realiseren we ons. Tóch kunnen we zo stellig zijn want het Nederlands Instituut voor Budgettering (Nibud) heeft onderzocht dat maar liefst één op de vijf huishoudens op dit moment met betalingsproblemen kampt. Grote kans dus dat daar ook enkele van jouw medewerkers bij zijn. Wanneer je vervolgens beseft dat mensen met schulden tot wel 7 dagen per jaar extra ziek zijn en bovendien tijdens hun aanwezigheid zo’n 20 % minder productief op de werkvloer, dan kán het bijna niet anders dan dat je actief met dit actuele onderwerp aan de slag wilt…

Medewerkers met financiële problemen kosten werkgever € 13.000 per jaar

Je kunt je voorstellen dat iemand die zich grote zorgen maakt over zijn financiële situatie met een minder positief gevoel richting zijn werkdag rijdt. Het kost jou als werkgever grote sommen geld, daarom is het van belang dat je vroegtijdig signaleert en voor goede begeleiding kiest. Uit een recent Nibud-rapport blijkt dat de financiële problemen van een werknemer met een voltijds dienstverband en een modaal inkomen, een werkgever omgerekend zo 13.000 euro per jaar kost.

Zó doe je dat: checken of je medewerker financiële problemen heeft

Onderstaande lijst geeft een aantal signalen weer die van toepassing zijn op een medewerker die financiële onrust in zijn gezinssituatie ervaart.

Voorkomen is beter dan genezen…

Wanneer je een medewerker in een vroeg stadium helpen kunt, dan voorkom je erger. Echtscheiding, het verlies van een partner of een langdurig ziek kind: het zijn allemaal grote gebeurtenissen die een leven substantieel beïnvloeden.

Zo kun je concreet helpen

Maar bovenal…

Neem vrijblijvend contact met ons op als je meer wilt weten over hoe je je werknemer (én daarmee je bedrijf) structureel kunt helpen. We kijken uit naar je bericht!

Neem contact met ons op

Gegevens contactpersoon:

Gegevens medewerker:

Extra informatie:

Kunnen we helpen?