Budgetcoach Utrecht

Financiële problemen? Kies voor budgetcoach Utrecht

Wanneer de financiële problemen van de inwoners van Utrecht uit de hand lopen, kunnen de gevolgen verstrekkend zijn. Zo kunnen betalingsachterstanden bij de hypotheek, de huur, leningen of crediteuren, leiden tot:

  • Gedwongen verkoop van de woning in Utrecht;
  • Huisuitzetting;
  • Oplopende incassokosten en beslagleggingen;
  • Faillissement of gedwongen schuldsanering.

Financiële problemen hebben ook vaak invloed op het werk. Dit kan zich uiten in teruglopende prestaties of een oplopend ziekteverzuim.

Budgetcoach Utrecht

Banken, woningcorporaties, kredietverstrekkers, crediteuren en werkgevers in Utrecht hebben er belang bij dat de financiële problemen van hun huiseigenaren, huurders, klanten en werknemers worden beheerst en dat uiteindelijk alle openstaande vorderingen worden betaald of dat de werknemer weer goed gaat presteren.

Daarvoor is het nodig dat de problemen tijdig worden aangepakt. Budgetcoaching en budgetbeheer is dan een effectieve aanpak.

Oorzaken

De meest voorkomende oorzaak van financiële problemen zijn sterk teruglopende inkomsten in samenhang met een gebrek aan controle over de uitgaven. Daarnaast ontbreekt het vaak aan het noodzakelijk overzicht.

Onafhankelijk

Onder begeleiding van een onafhankelijke budgetcoach wordt het budgetbeheer weer op orde gebracht en krijgt de betrokkene weer zicht op een uitweg uit de financiële problemen. Het feit dat de budgetcoach onafhankelijk is, maakt de kans op acceptatie een stuk groter.

Aanpak

De budgetcoach begeleidt de betrokkene in Utrecht op een deskundige wijze in zijn budgetbeheer.

Allereerst wordt de financiële situatie in beeld gebracht. Vervolgens worden inkomsten en uitgaven in evenwicht gebracht en wordt gekeken op welke wijze de ontstane betalingsachterstanden kunnen worden ingelopen. Vervolgens wordt het gehele traject gepland en vastgelegd zodat alle partijen in Utrecht weten waar ze aan toe zijn.

Kosten en baten

Budgetcoaching kan voor uw organisatie in Utrecht veel voordelen opleveren. Omdat de financiële problemen, die ten grondslag liggen aan betalingsachterstanden, tijdig worden opgelost, kunnen veel kosten en tijdrovende procedures worden voorkomen.

Eigen budgetcoach

Voor banken, woningcorporaties, gemeenten en soortgelijke instellingen kan het aantrekkelijk zijn zelf budgetcoaching aan te bieden als extra dienstverlening of service aan de klanten. Daarom biedt de Budgetcoach Groep u de mogelijkheid om een of meerdere medewerkers van uw organisatie te laten deelnemen aan de opleiding voor budgetcoach.

Meer weten over budgetbeheer en budgetcoaching in Utrecht

Wilt u meer weten over budgetcoaching en budgetbeheer voor uw klanten, huiseigenaren, huurders e.d. in Utrecht. Of overweegt u zelf een of meerdere medewerkers op te laten leiden tot gecertificeerd budgetcoach in Utrecht? Vul dan het contactformulier op onze website in. Na ontvangst van uw verzoek nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.