‘Mijn vader stond op de markt en had ook nog twee winkels. En mijn moeder? Zij hamerde erop dat leren heel belangrijk was. Eén ding wist ik zeker: ik wilde ook voor mezelf beginnen’, zegt Daniël de Kievid, oprichter en eigenaar van Budgetcoach Groep, een landelijk opererende organisatie die mensen helpt uit te komen met hun inkomen.

Ogen geopend in wereld van incasso

‘Na mijn studie bedrijfseconomie ben ik het bank- en verzekeringswezen ingegaan en uiteindelijk eindverantwoordelijk geworden bij een incassoafdeling . Daar zag ik hoe de incassowereld werkte en wist ik: dit kan anders’, aldus Daniël. Vervolgens richtte hij Budgetcoach Groep op, het bedrijf helpt mensen om beter met hun geld uit te komen. ‘We richten ons ook op werkgevers, zij hebben er immers baat bij dat hun mensen goed in hun vel zitten en geen uitzichtloze schuldenlast met zich meedragen. Dat komt de kwaliteit van het werk ten goede en vermindert tegelijkertijd het ziekteverzuim. We fungeren écht als coach en kijken ook naar de lange termijn. Wat ik bijvoorbeeld in de incassowereld voorbij zag komen was vreugde binnen het incassoteam als de schuldenaar uiteindelijk tóch zijn hypotheekbedrag kon betalen. Maar vervolgens werd er mijn inziens niet voldoende stilgestaan bij wáár dat geld dan vandaan kwam. Wanneer iemand dan vervolgens niet zijn zorg- en woonhuisverzekering betaalde, dan was het probleem dus helemaal niet opgelost. Misschien was het, op de wat langere termijn bekeken, zelfs wel groter geworden…’

Landelijke dekking

‘Op die specifieke manier van coachen zetten onze 26 coaches, die over het hele land verdeeld zijn, zich dagelijks actief in. Daarnaast bieden we een gratis financiële helpdesk aan waar men terecht kan met alle financiële vraagstukken. Ik zeg niet dat onze mensen, die bestaan uit algemene specialisten, maar ook uit bewindvoerders en oud-incassomedewerkers, overal antwoord op hebben. Maar ze kennen wel de wegen om mensen duurzaam verder op weg te helpen’, besluit Daniël. ‘Er is zóveel te vertellen over budgetcoaching. Dat is de reden waarom we deze blogserie opstarten. Ik durf te stellen dat wij mensen gelukkiger maken, omdat ze (weer) financiële rust ervaren. En dat is waar ik, samen met mijn gedreven team, dan zélf weer heel gelukkig van word.’

Serie blogs, speciaal voor hr-managers

Het komende jaar nemen we je graag mee in een serie blogs die speciaal geschreven is voor hr-managers die in bedrijven werken met veel praktisch geschoolde mensen. Ons doel? Wij helpen om de medewerkers, zowel lichamelijk, geestelijk als financieel vitaal te houden. Dit verhoogt de medewerkerstevredenheid en daarmee de loyaliteit naar het bedrijf toe. En, dat blijkt uit vele onderzoeken: gelukkige medewerkers dragen actief bij aan duurzaam, financieel succes van bedrijven.

Bezoek vooral onze website. Of praat alvast vrijblijvend met ons door over het nut van budgetcoaching voor jouw organisatie. Neem contact met ons op. We kijken uit naar je bericht.

Foto: Bianca Feldman

Kunnen we helpen?