Financiële duidelijkheid voor medewerkers dankzij Budgetcoach Groep‘We hebben de Budgetcoach Groep ingezet om mensen binnen onze organisatie voor te lichten die met ontslag te maken kregen. Ontslagvergoedingen, hoeveel houd ik dan netto over, hoe ziet mijn toekomst er nu uit en meer van dit soort vragen speelden in dit kader een rol bij onze medewerkers. Het was heel positief en prettig om gedurende dit traject financieel goed onderlegde specialisten in te kunnen zetten.’ Aan het woord is Alexandra Moors, HR adviseur ad interim bij Vebego Airport Services. ‘In dit traject hebben we gekozen voor de Budgetcoach Groep: ze gaven een breed advies, brachten alles in kaart over de gevolgen voor onze medewerkers en werken bovendien tegen een aantrekkelijk tarief. Daarnaast ben ik uiterst tevreden over de service. Als er iets is sturen we een e-mail en daar wordt vrijwel direct op gereageerd. Ik heb ze al op meerdere plaatsen aanbevolen, ik werk immers op verschillende plekken als interim. Met name de Financiële Wegwijzer promoot ik ook actief.

Duidelijk rapport met diverse scenario’s

In de Financiële Wegwijzer worden de veelal grote financiële consequenties als gevolg van gebeurtenissen tijdens iemands loopbaan, voor de werknemer zelf inzichtelijk gemaakt. Denk dan aan het bereiken van de pensioenleeftijd of andere zaken zoals ziekte, scheiding, ontslag of het overlijden van een partner. Doordat er verschillende scenario’s worden berekend, die vervolgens in een duidelijk rapport met de medewerker worden gedeeld, is de betrokken man of vrouw beter in staat om goede keuzes op financieel gebied te maken.

Goed werkgeverschap

Alexandra: ‘Het gebruik van de Financiële Wegwijzer kan echt helpen wanneer je als werkgever wat vastloopt met medewerkers die de gevolgen niet goed kunnen overzien. Het getuigt van goed werkgeverschap indien je als werkgever dit soort faciliteiten aanbiedt aan de medewerkers wanneer er grote veranderingen zijn. We merken overigens ook dat collega’s steeds meer het taboe doorbreken en opener worden over hun financiële situatie. Vaak is men opgelucht omdat iemand eindelijk precies weet waar hij financieel gezien aan toe is bij het kiezen van een bepaalde richting.’

Neem contact op

Doorpraten over dit onderwerp? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Kunnen we helpen?