Stoppen met werken klinkt voor sommige mensen als een droom. Maar die droom kan makkelijker werkelijkheid worden dan door velen gedacht. Zeker met de wet die onlangs is aangenomen. Daarmee kunnen werkgevers oudere werknemers 3 jaar voor hun AOW-leeftijd een uitkering aanbieden ter hoogte van de AOW, zonder daar extra heffing voor te betalen. Een regeling die dus mogelijk twee winnaars kent. Met Het Financiële Plaatje kunnen medewerkers laten uitrekenen wat de consequenties zijn van onder andere eerder stoppen.

Budgetcoach Groep Financiele PlaatjeDrie jaar eerder stoppen klinkt als muziek in de oren. Maar is het ook haalbaar? Dat vinden veel mensen dan weer een lastiger te beantwoorden vraag. Is het bijvoorbeeld nodig om deze uitkering aan te vullen met spaargeld of door pensioen eerder in te laten gaan? De meeste mensen vinden het maar gedoe, zien op tegen het papierwerk of denken “dat komt later wel”. Met Het Financiële Plaatje van Budgetcoach Groep kunnen wij jouw medewerkers laten zien wat eerder stoppen financieel voor gevolgen heeft. Maar ook wat een dag minder werken of ontslag zou betekenen.

We werken samen met Prikkl!
Deze service is voor Budgetcoach Groep niet compleet nieuw, maar wel in een nieuw jasje gestoken. We werken sinds kort namelijk samen met de talentvolle financiële coaches van Prikkl. Zij voeren voor ons de financiële inzichtgesprekken met de medewerker en aan de hand daarvan stellen zij Het Financiële Plaatje samen. In een eerste gesprek en het daaropvolgende toelichtingsgesprek neemt de financiële coach de medewerker stap voor stap mee in alle verschillende toekomstscenario’s en bijbehorende consequenties en uitleg geven. Dat doen we in een video call. Zo’n video call is natuurlijk best een beetje spannend als het over zo’n serieus onderwerp gaat. Een budgetcoach van Budgetcoach Groep kan bij de medewerker zelf aanschuiven en aanwezig zijn bij de twee videogesprekken met de financiële coach van Prikkl. De budgetcoach kijkt dan meteen mee wat de medewerker zelf nog kan verbeteren aan de financiële situatie.

Het Financiële Plaatje geeft direct inzicht
Het Financiële Plaatje zelf is het heldere overzicht dat de medewerker krijgt na een financieel inzichtgesprek. Geschreven door de professional, maar dan wel in ‘normale mensentaal’. Het laat meteen zien hoe een medewerker ervoor staat. We berekenen letterlijk wat er onderaan de streep netto overblijft bij alle mogelijke loopbaankeuzes. Zo laten we zien wat verandering van een situatie écht inhoudt. Na één gesprek is al duidelijk wat de financiële gevolgen zijn van loopbaankeuzes als minder werken, eerder stoppen of met pensioen.

4 stappen naar een andere toekomst?
Het Financiële Plaatje kent 4 of soms 5 stappen. Van intake en het financiële inzichtgesprek tot het persoonlijk gespreksverslag, toelichting en mogelijk verdere begeleiding. Dat laatste is niet altijd nodig, maar behoort altijd tot onze mogelijkheden. Als er bijvoorbeeld schulden in het spel blijken te zijn, kan het handig zijn dat een budgetcoach nog eens verder meekijkt.

Nog even in het kort
Het Financiële Plaatje staat voor:

  • Al in 1 uur meer inzicht in de eigen geldzaken
  • Alle toekomstscenario’s bij elkaar
  • Een helder verslag in normale mensentaal
  • Praktische tips en vervolgstappen
  • Dubbelcheck van een tweede financiële coach
  • Altijd de mogelijkheid een budgetcoach aan te haken
  • Geen verrassingen: wij verkopen geen producten

Het Financiële Plaatje inzetten voor medewerkers?
Ook interesse of weten welke andere mogelijkheden er voor jouw bedrijf zijn? Kijk op www.budgetcoachgroep.nl of bel ons eens via 088-6220330.

Open helpdesk
Kunnen we helpen?