UDEN, 19 september 2015Schoonmaakbedrijf CSU is de trotse winnaar van de Golden Service MVO Award 2015 met voor Nederland unieke budgetcoaching. De organisatie biedt sinds 2014 gratis laagdrempelige hulp bij financiële problemen voor alle medewerkers. Ze kunnen gebruikmaken van een telefonische helpdesk en budgetcoaching thuis.

Schoonmaker Adrie Steenis is een van de honderden mensen die CSU al heeft geholpen. Hij deelde zijn persoonlijke ervaringen en dankbaarheid voor de hulp met de aanwezigen in het Miele Inspirence Center. De jury gaf in zijn toelichting aan dat in schoonmaak vooral mensen het kapitaal zijn. Het brede initiatief van CSU heeft volgens de jury een enorme positieve en meetbare invloed op schoonmakers en hun familie.

CSU investeert veel in goed werkgeverschap en het duurzaam inzetbaar houden van zijn medewerkers. Daarbij zoekt het naar innovatieve oplossingen. ‘Bij goed werkgeverschap hoort ook het wegnemen van negatieve invloeden. Medewerkers hebben het soms financieel lastig. Het is een privé-aangelegenheid, maar mensen nemen financiële problemen mee naar hun werk of moeten erdoor thuisblijven. En geldproblemen kunnen weer tot psychische problemen leiden. We helpen ze hierbij, vooral voor hen zelf en hun familie. Maar het heeft ook voordelen voor collega’s en leidinggevenden en garandeert continuïteit voor onze opdrachtgevers,’ vertelt Jeroen Heijmans HR manager en beleidsadviseur P&O van CSU.

Unieke telefonische helpdesk

In 2014 startte CSU daarom een samenwerking met de Budgetcoach Groep. ‘We zijn gewend coaches aan te bieden voor begeleiding op maat aan huis. CSU ging een stap verder met een voor Nederland unieke telefonische helpdesk voor financiële vragen en problemen. Daar is CSU echt uniek in en het getuigt van lef dat ze het zo breed aanbieden’, vertelt Daniël de Kievid directeur van de Budgetcoach Groep.

Kunnen we helpen?