Als werkgever weten wat er speelt op de werkvloer is start van oplossen financiële problemen medewerkersElke werkgever wil in basis graag een goede werkgever zijn. Maar in praktijk dan wel tot op zekere hoogte, want als het betrachten van goed werkgeverschap serieus geld gaat kosten, dan is het tóch wel fijn als het ook wat oplevert. Wij, en inmiddels vele werkgevers met ons, geloven en weten dat dit ‘wederzijds opleveren’ inderdaad gewoon kan. Een medewerker die thuis financiële onrust ervaart neemt dit mee naar zijn werk, is vaker ziek en veelal minder uitgerust. Hij presteert daarom structureel minder op zowel kwalitatief als kwantitatief gebied. Wanneer je deze situatie puur zakelijk bekijkt, dan kun je niet anders dan redeneren dat dit een medewerker is die je linksom of rechtsom geld gaat kosten. Toch? Of kan het anders lopen misschien?

Maak het bespreekbaar

Wanneer je kiest voor bespreekbaar maken van het probleem (of de problemen), dan open je de weg naar structureel oplossen ervan. Dat vraagt om een open blik en om willen zien en horen wat er op de werkvloer gebeurt. De Financiële Wegwijzer van de Budgetcoach Groep brengt je snel en voordelig inzicht in de situatie van je betrokken medewerker. In een helder rapport staan de financiële gevolgen van bepaalde keuzes of ontstane situaties praktisch op een rij. Dat creëert rust, overzicht en vaak de springplank naar een mooie toekomst. Zonder veel verzuim en met veel energie om de klus te klaren.

Maak vrijblijvend kennis

Kennismaken met één van onze coaches? Of met onze financiële helpdesk waar specialisten je graag te woord staan? Een praktijksituatie waar je over wil sparren misschien? Neem contact met ons op. We helpen je graag.

Kunnen we helpen?