Budgetcoach voor gemeenten

Aanspreekpunt

Gemeenten zijn een belangrijk aanspreekpunt voor burgers die in aanmerking willen komen voor (bijzondere) bijstand en/of schuldhulpverlening. De budgetcoach voor gemeenten van Budgetcoach Groep kan de gemeente bijstaan met een dienstenpakket op maat, waarmee voorkomen wordt dat inwoners gedwongen worden om aanspraak te maken op schuldhulpverlening. De budgetcoach biedt individuele budgetbegeleiding aan, de deskundige hulp is gericht op het voorkomen van financiële problemen, het geven van voorlichting en het in balans brengen van het inkomsten- en uitgavenpatroon. De budgetcoach van Budgetcoach Groep staat voor maatwerk en vakwerk.

Preventie

Zodra burgers in de schuldsanering belanden, wordt het oplossen van de financiële problemen een lastige, kostbare en vaak slepende zaak. Vroegtijdige inschakeling van een budgetcoach is goedkoper dan een schuldhulptraject! Wanneer tijdig een budgetcoach van Budgetcoach Groep wordt ingezet, kan het bestedingsgedrag van de burger goed worden geanalyseerd en worden omgebogen naar een verantwoord uitgavenpatroon. De gemeente voorkomt daarmee dat de burger in de schuldhulpverlening terechtkomt of dat het probleem onhanteerbaar wordt.

Tevens biedt de Budgetcoach Groep u de mogelijkheid om uw medewerkers op te leiden tot gecetificeerde budgetcoaches, Voor meer informatie verwijzen wij u naar onze opleidingen.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden en de meerwaarde van het inschakelen van een budgetcoach van Budgetcoach Groep, waarmee u als gemeente uw inwoners een uitstekende dienst bewijst? Klik hier.

Vul het formulier zo volledig mogelijk in en druk op de knop Verzenden. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact met u op.

Kunnen we helpen?